Leren uit de kern

Een leerproces is effectief en optimaal wanneer er breder wordt gekeken dan alleen de leeractiviteit. Naar het gehele leersysteem. Wij hebben hier een systeem voor ingericht; het Improversity Impact Systeem. Om ons houvast te bieden, tijdens het aanbrengen en behouden van die balans. Alles voor het effectieve leerproces.

We gaan nu in op een van de elementen; leren vanuit de kern.

Leren uit de kern

Stel je voor...

Je neemt deel aan een trainingsdag, maar al snel voel je je energie weg ebben en krijg je de behoefte om je mail bij te werken. De inhoud lijkt niet relevant voor jouw werk of het voelt als tijdverspilling.

Herkenbaar?
Dit gebeurt vaker dan we zouden willen toegeven. Als professionals in Leren en Ontwikkelen is dit hartverscheurend. Het is geen weerspiegeling van de kwaliteit die wij als L&D-experts nastreven. We moeten het leren terugbrengen naar waar het hoort: als een essentieel onderdeel van professionele groei en het behalen van bedrijfsresultaten. 

Hoe kan je dan bijdragen aan bedrijfsresultaten?

Door leren effectief in te richten, zodat het aansluit bij strategische doelen. Aansluit bij de doelgroep, het pijn en de verlangen. En de kern raakt.

Laten we stoppen met het volgen van standaard trainingen, die al klaarliggen en/of de wasstraat. Ga voor die sprankelende leerervaring die aansluit bij de individuele behoefte en die van de organisatie.

Waarom is het zo belangrijk?

Laten we beginnen met het belang van aansluiting bij strategische doelen. Het is geweldig als een organisatie leren prioriteit geeft, maar te vaak blijft het bij loze woorden zonder echte actie.

Wij geloven dat leren hand in hand moet gaan met de strategische doelen van een organisatie. Bij de taal van de organisatie. Bij de missie en visie. Als L&D moet je weten wat er speelt in alle lagen, om te kijken waar jouw meerwaarde zit.

Door de link tussen leren en de bredere doelstellingen te leggen, krijgt leren betekenis en motiveert het individuen om bij te dragen aan het grotere geheel.

Het wakkert aan waarom jij dit werk doet. Het wakkert aan waarom jij van nut bent. Het geeft zingeving in jouw werk. Dit zijn zaken die ook intrinsieke motivatie aanwakkeren. Wat een grote transfer verhogende factor is in een leerproces.

Hoe bereiken we dit?

  • Wij nodigen je uit om;
  • Strategische doelen tastbaar te maken
  • Te integreren in elk aspect van het leerproces
  • De verbinding te maken met pijn en verlangen van de werkvloer
  • Het leerproces zo in te richten, dat dit synchroon loopt met bovenstaande.

Echter, het raken van de kern van het leerproces is net zo cruciaal.

Te vaak zien we oppervlakkige trainingen die de echte behoeften van individuen en teams niet aanpakken. We nemen we de tijd om de kern van het probleem te begrijpen en maatwerk leeractiviteiten te ontwikkelen die hierop inspelen. Onze benadering omvat een grondig vooronderzoek, aangepaste trainingen en continue evaluatie om ervoor te zorgen dat de gewenste resultaten worden behaald.

Kortom, effectief leren gaat verder dan alleen het volgen van een training. Het gaat om het creëren van een leerervaring die relevant is, de kern raakt en direct bijdraagt aan de organisatorische doelstellingen. Wij zijn toegewijd aan het leveren van deze hoogwaardige leerinterventies. Laten we samen werken aan een toekomst waarin leren niet alleen een verplichting is, maar een waardevol en intrinsiek onderdeel van professionele groei.