Van kostenpost naar waarde toevoeging

social-square

Van kostenpost naar waarde toevoeging

“intensief programma wat het leersysteem van voor tot achter aanpakt”.

We zorgen er samen voor dat L&D dé serieuze en strategische speler is én blijft binnen de organisatie. Tijdens het traject gaan we samen toewerken naar behalen van bedrijfsresultaten en het inzicht krijgen in leereffecten. Als wij weg zijn is jullie leersysteem ingericht, staat L&D als een huis en gaan jullie jaar na jaar rendement halen uit/met het leren. 

Hoe dat in zijn werk gaat? Lees meer onderaan de pagina. Nu al enthousiast, vul dan je gegevens in en we nemen contact met je op!

Interesse in dit programma?

Neem contact op, en laten we praten!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ziet dit programma eruit?

  • In acht tot twaalf maanden gaan we aan de slag met jouw L&D afdeling én alles in het leersysteem. Hierbij kan je denken aan management, communicatie, IT. Oftewel; alle collega’s die actief onderdeel zijn van het systeem óf er invloed op hebben.
  • We leren jullie in faseringen aan wat het Improversity Impact Systeem is (oftewel; jullie leersysteem) en hoe je dit in gaat richten en in balans kan brengen.
  • Elke fase heeft een eigen focus, waarbij we ook werken aan L&D vaardigheden zoals; het schrijven van een businesscase, effectmeten en didactiek.
  • Het team werkt vanuit eigen projecten, die gelinkt zijn aan jullie strategische doelstellingen.

Zo ga je tijdens het project al profijt merken. Wij verminderen onze begeleiding stapsgewijs, en zorgen dat de hele organisatie geïnformeerd is over de voortgang. Zo neemt L&D steeds meer het roer in eigen handen om vanuit die strategische positie te blijven zorgen voor kostenbesparing, behalen van bedrijfsresultaten en een sterk werkgeversmerk.