Voor L&D professionalisering

Improversity Voor L&D professionalisering

Ons vak serieus nemen! Dat is wat we doen met coaching L&D professionaliseren. Afdelingen ondersteunen om echt weer als expert in het licht te komen staan en met volle energie te zorgen voor een lerende organisatie en lerende professionals.

Hoe kunnen we je helpen?

Onze handen jeuken! Bij teams die in de “u vraagt wij draaien” modus zitten. Bij de teams die zich niet serieus genomen voelen. Bij teams die veel van de oude garde hebben zitten die nog teveel in een “schoolse” manier van opleiden denken.
De twinkeling in onze ogen is er al bij de gedachte. Dit is het mooiste wat er is; vakgenoten zelf weer laten stralen bij de gedachte aan ons vak, enthousiast maken, de creativiteit weer laten voelen en echt weer in de expertise zetten. Voor henzelf, het team en de organisatie!

Hoe hebben we anderen geholpen?

Een team geholpen met het inzichtelijk maken van de leereffecten

Door aan het eigen werkproces de stappen van effectmeting toe te voegen, vanuit de eigen praktijk dit te gaan oefenen en samen van elkaar te leren. Met als kers op de taart het analyseren van de eigen effecten en dit terugkoppelen aan opdrachtgevers, managers en stakeholders. Dit team werd na dit traject als eerste gevraagd om aan te schuiven bij grote vraagstukken, zonder dat er al een L&D component was vastgesteld. Serieus genomen worden, dat is ze gelukt!

Een L&D team met vele verschillen in niveau, achtergrond, referentiekader en ervaring.

Door te kijken naar de verschillende rollen, het herinrichten van het organogram, herschrijven van de functies en per functie een passend leertraject uit te zetten, zat het gehele team beter in de rol, leverde hoge kwaliteit, met meer plezier. Zo heeft dit team alle kwartaaldoelstellingen dat jaar behaald en het jaar erop meerdere aanvragen binnen gekregen vanuit de organisatie!

Het Improversity Impact Model voor L&D professionalisering

L&D professionals die het vak verstaan is van cruciaal belang in het L&D systeem. Wanneer alle spaken goed werken, maar de L&D’ers verstaan het vak niet, of durven de expert rol niet te pakken; dan ga je dit voelen. Dit gaat schuren en zorgt dat er in de spaken omheen scheuren ontstaan. Om dit te voorkomen wil je investeren in dat deze vak-afdeling de expertise verstaat en pakt. Elke dag weer, in elke setting!