Vergroot de impact van leren in jouw organisatie

Complexe vraagstukken, met een L&D landschap onderhevig aan verandering? Ons antwoord, IIM! Oftewel: Improversity Impact Model!

Wat een tijden zijn het voor L&D experts en afdelingen!
Er waren steeds meer trends die opkwamen; AI, gepersonaliseerd leren, LXP’s, performance support, gamification. We waren er allemaal druk mee. Organisaties en opdrachtgevers gingen ‘aan’ op deze trends en zagen in alles de oplossing voor het probleem in leren.

En dan zie je ook de valkuil, zoals wij het zien; organisaties die mega sprintjes trekken op deze nieuwe trends, niet volledig verdiepen en deze trend zien als doel op zich, in plaats van als een middel wat je goed moet doorleven en implementeren om het daadwerkelijke doel te bereiken.

En toen, midden in deze “trend gekte”, kwam de pandemie. Hij heeft ons allen geraakt. Echter – zoals wij het zien – voor onze L&D sector ook zaken versneld en was het een duwende factor.

 

Vergroot de impact van leren in jouw organisatie

Het digitale leren is “geboost”. Organisaties zien in dat leren op deze wijze ook écht kan. Gooi het “hybride” werken in de mix, de mate van zelfstandigheid en productiviteit die we hebben opgebouwd, dan heb je een mooi pakket aan vraagstukken!
“Is iedereen nog wel productief? Hoe houden we ons team bij elkaar? Hoe heb ik zicht op de skills van mijn medewerkers? Gaan we wel snel genoeg mee in de dynamiek en veranderingen om ons heen? Hoe zijn we bezig met vitaliteit en duurzaamheid? Leren we voldoende en snel genoeg bij?”

 

Wij omarmen dit!

Erg he, hoe herkenbaar deze vragen zijn? Al is het niet zo erg; het zijn globale thema’s. Deze voeren in elke organisaties en meeste landen de boventoon.
Wij zijn hier blij mee. Wij omarmen dit!

Het laat zien dat de professional altijd in beweging is! Het laat zien dat leren een belangrijke factor is, om te blijven staan in deze dynamiek. En naast blijven staan; om lekker in je werk te zitten en blij te worden van wat je doet en, laten we niet vergeten, om de resultaten voor je werkgever/bedrijf te behalen!

Werk aan de winkel!

We zien ook dat daar nog werk aan de winkel is. Om de “trends” te kiezen (die aansluiten bij de organisatie en doelstellingen), dit te omarmen en juist in te zetten, vraagt dit wat van de L&D afdeling. Een sterke fundering. Leren laten dragen door organisaties. Als je wil dat je medewerkers écht gaan leren, moeten er zoveel (rand)voorwaarden ingeregeld zijn.

Het is ook zeker complex. Vonden wij ook. Daarom zijn wij ervoor gaan zitten om dit complexe vraagstuk, eenvoudig te maken. Hoe we dat hebben gedaan?

A)    Het abstracte vertalen naar concreet.

B)    Het vraagstuk uiteengezet in losse onderdelen.

C)     De wetenschap haar werk laten doen.

Improversity Impact Model

Zo zijn we gekomen tot ons model. Houvast. Kapstok. Hoe je het maar noemen wil.
Wij denken: een model wat een trend gaat worden, waarvan wij dan weer gaan zeggen dat “het geen doel op zich is, maar een middel om je doel te bereiken!” 😉

Improversity Impact Model

Nieuwsgierig geworden?

Snappen wij! Wij lichten het Improversity Impact Model graag toe. Het liefst met koffie, en taart*. 😊

*Maar je kan ook onze blogs lezen. Bijna net zo leuk!