IIM – Repairkit

Leren met impact. Leren inzetten om te komen tot persoonlijke en professionele groei, verandering, oplossing voor problemen en/of resultaat.

Het is nog steeds niet een gegeven; dat leren op bovenstaande manier is ingericht en tot uitwerking komt. We hebben de complexiteit in onze vorige blogs al aangestipt. Dat zullen we niet in elke blog zo uitgebreid blijven doen 😉, we promise!

Misschien een open deur, maar leren is niet lineair. Je volgt niet 1 training, waarna je alles perfect doet de dag erna op je werk. Er zijn meerdere factoren en invloeden. Zichtbaar en onzichtbaar. Zaken waar je invloed op hebt (als L&D’er), zaken waar je advies over kan geven maar ook dingen die buiten je macht liggen.

Oftewel, nog een keer de dooddoener: het is complex! Maar wij L&D’ers deinen niet weg van een leuke uitdaging!
Improversity heeft gekeken naar de kern van deze complexiteit, dit hebben we geconcretiseerd, daar de wetenschap op los gelaten en een model gemaakt: Improversity Impact Model, oftewel IIM. (lees hier!) Om het ook in de vorm eenvoudig te houden, hebben we het ingericht als een wiel met spaken.

IIM – Repairkit

Spaken roesten, buigen en gaan kapot.

Zoals wij allen, als Nederlanders weten, gaan de spaken nog eens kapot. Ze komen scheef te staan doordat we over een hobbel fietsen, we gingen te snel en moesten fors afremmen of er kwam een electrische fiets te snel voorbij geraast 😉. Soms fietsen we te lang door met een slag in ons wiel, om erna ineens een niet werkende fiets meer te hebben en soms gaat het ook maandenlang goed, zonder een vuiltje aan de lucht.

Door allerlei omstandigheden en op allerlei momenten, kunnen de spaken gaan roesten, buigen en afbreken.

Wij van Improversity (en ons model) geven niet alleen inzicht. Het zou jammer zijn als we het topje van de ijsberg aan je laten zien, zonder zicht te geven op de berg die daaronder ligt, inclusief wandelschoenen en een route om daar te komen!

Tuurlijk is het ook goed soms je onwennig te voelen en te weten dat er iets moet veranderen – in deze staat mag je van ons soms best even zitten, dat is goed voor je! – maar daarna pakken we door, met een concreet plan om de juiste stappen te zetten.  Zo komt de repairkit tot leven ;).

‘De spaak buigt weer recht, de roest is er vanaf, het hele wiel werkt weer, met een goede garantie’.

 

 

Je hebt met ons model (en/of improvescan) namelijk een analyse gehad van jouw wiel.

Na deze analyse heb je dat inzicht. Lekker onwennig, je weet het allemaal wel, maar wat dan? Onze repairkit, zorgt voor zowel kleine als grote “reparaties”.

Wat zit er in onze kit?
– Advies
– Ondersteuning
– Het mee terugbuigen, repareren of vernieuwen van de spaak

De kit is gevuld met vele tools, leeractiviteiten en handvatten. Het ligt op “de plank”. Niet om er zomaar af te pakken. Juist om om te buigen naar de actuele situatie, om aan te laten sluiten op de doelstellingen en om te zorgen dat de spaak, binnen jouw bedrijf weer lekker gaat lopen. Dit is maatwerk, maar wel een waarmee we snel kunnen schakelen!

Ben je nu benieuwd naar of jouw organisatie behoefte heeft aan een doorlichting van de spaken? Wij bieden onze Improvescan aan. Daarna kunnen we het gesprek erover aangaan samen. Interesse of meer informatie*. Je weet ons te vinden!

*Maar je kan ook onze blogs lezen. Bijna net zo leuk!